WEDSTRIJD S.T. Rekem - F.K-ST-Hasselt  5 - 4   (2-2)

DATUM 03-01-2003  21:15

DOELPUNTEN 18’ Penders 1-0, 18’ Roukaerts 1-1, 20’ 10m. Penders, 20’ Vescera 2-2, 26’ Vescera 2-3, 31’ Devocht 2-4, 38’ Penders 3-4, 38’ Diricks 4-4, 40’ Diricks 5-4.

VERSLAG Erik Stevens, de manager van “Estee” Rekem, wanhoopte niet. Bij een 2-4 stand tikten de seconden snel weg maar hij bleef zichzelf overtuigen: “Toch winnen we met een goal in de laatste minuut,” liet hij hoop en realiteit in mekaar vloeien. Hij kreeg gelijk. Twaalf seconden voor tijd tikte David Diricks de 5-4 voorbij Nico Bonné en was het gejubeld tot in de “Gegri” te horen. Zo greep de ploeg met uitdrukkelijk de meest aanvallende intenties ultiem toch nog de gouden driepunter. Veel stelde de eerste helft in dit degradatieduel niet voor. Bonné stond in een schietkraam maar hij begaf niet. Het bleef 0-0 tot in de slotminuten toch nog vier doelpunten te noteren vielen. Rekem nam tweemaal voorsprong. Telkens maakte het optimaal counterend Hasselt nogal viriel in de acties en gefrustreerd om het Penders-theater meteen de achterstand ongedaan. De tweede helft werd - op enkele rake uitbraken van Hasselt - na volledige gedomineerd door de thuisploeg. Scoren was moeilijk omdat Hasselt rondom een uitstekende Vescera collectief sterk verdedigde en uiteraard kon rekenen op Bonné als bekwaam sluitstuk. Bij de ultieme stormloop begaf tenslotte ook hij.